Relatie vastleggen in Almere

Wanneer je een relatie voor de wet wilt vastleggen in jouw woonplaats Almere zijn hiervoor 3 keuzes:
  • het burgerlijk huwelijk in Almere,
  • het geregistreerd partnerschap in Almere en
  • een samenlevingscontract in Almere
Op deze website staat alle informatie over de belangrijkste overeenkomsten en verschillen tussen de 3 mogelijkheden. Bijvoorbeeld over de rechten en plichten van beide partners. Maar ook de regels om te kunnen trouwen of een geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract te hebben in Almere. En wat de rechten en plichten zijn als jullie uit elkaar gaan, terwijl jullie wonen in Almere.

Trouwen Almere

Melding van het voorgenomen huwelijk doe je op het stadhuis van Almere. Daar kan je een huwelijksaangifte laten registreren. Op het stadhuis van Almere kan je de formele melding doen van het voorgenomen huwelijk (dit was voorheen de ondertrouw).

Trouw ambtenaar Almere

De melding doen jullie bij de gemeente Almere waarin jullie willen trouwen. Vaak vindt in de gemeente Almere dan nog een vervolggesprek plaats, na de (digitale) melding van voorgenomen huwelijk. Dit gesprek vindt plaats met een van de trouwambtenaren van Almere.

Geregistreerd partnerschap Almere

Willen jullie een geregistreerd partnerschap met elkaar aangaan in Almere? Melding van het het geregistreerd partnerschap doe je op het gemeentehuis van Almere.

Trouw lokties Almere

De gemeente Almere biedt ruimte in het gemeentehuis om te trouwen. Je mag ook een eigen trouwlokatie aanwijzen, binnen de gemeente grenzen van Almere. Er zijn verschillende erkende trouwlokaties in Almere, zoals verschillende kerken en restaurants.

Samenlevingscontract Almere

Meer over het laten registeren van een samenlevingscontract in Almere vind hier op onze pagina over samenlevingscontract Almere. Heb je vragen of opmerkingen over trouwen in Almere? Heb je vragen of opmerkingen over het geregistreerd partnerschap in Almere? Stel je vraag eenvoudig en snel aan het team van Gratiscontracten.nl en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op. [contact-form to='ronaldscheer@gmail.com' subject='Contact verzoek Gratiscontracten.nl'][contact-field label='Naam' type='name' required='1'/][contact-field label='Email' type='email' required='1'/][contact-field label='Website (optioneel)' type='url'/][contact-field label='Uw vraag of opmerking' type='textarea' required='1'/][/contact-form]