Relatie vastleggen in Ameland

Wanneer je een relatie voor de wet wilt vastleggen in jouw woonplaats Ameland zijn hiervoor 3 keuzes:
  • het burgerlijk huwelijk in Ameland,
  • het geregistreerd partnerschap in Ameland en
  • een samenlevingscontract in Ameland
Op deze website staat alle informatie over de belangrijkste overeenkomsten en verschillen tussen de 3 mogelijkheden. Bijvoorbeeld over de rechten en plichten van beide partners. Maar ook de regels om te kunnen trouwen of een geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract te hebben in Ameland. En wat de rechten en plichten zijn als jullie uit elkaar gaan, terwijl jullie wonen in Ameland.

Trouwen Ameland

Melding van het voorgenomen huwelijk doe je op het stadhuis van Ameland. Daar kan je een huwelijksaangifte laten registreren. Op het stadhuis van Ameland kan je de formele melding doen van het voorgenomen huwelijk (dit was voorheen de ondertrouw).

Trouw ambtenaar Ameland

De melding doen jullie bij de gemeente Ameland waarin jullie willen trouwen. Vaak vindt in de gemeente Ameland dan nog een vervolggesprek plaats, na de (digitale) melding van voorgenomen huwelijk. Dit gesprek vindt plaats met een van de trouwambtenaren van Ameland.

Geregistreerd partnerschap Ameland

Willen jullie een geregistreerd partnerschap met elkaar aangaan in Ameland? Melding van het het geregistreerd partnerschap doe je op het gemeentehuis van Ameland.

Trouw lokties Ameland

De gemeente Ameland biedt ruimte in het gemeentehuis om te trouwen. Je mag ook een eigen trouwlokatie aanwijzen, binnen de gemeente grenzen van Ameland. Er zijn verschillende erkende trouwlokaties in Ameland, zoals verschillende kerken en restaurants.

Samenlevingscontract Ameland

Meer over het laten registeren van een samenlevingscontract in Ameland vind hier op onze pagina over samenlevingscontract Ameland. Heb je vragen of opmerkingen over trouwen in Ameland? Of heb je vragen of opmerkingen over het geregistreerd partnerschap in Ameland? Stel je vraag eenvoudig en snel aan het team van Gratiscontracten.nl en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op. [contact-form to='ronaldscheer@gmail.com' subject='Contact verzoek Gratiscontracten.nl'][contact-field label='Hoe heet U?' type='name' required='1'/][contact-field label='Email' type='email' required='1'/][contact-field label='Website (optioneel)' type='url'/][contact-field label='Uw vraag of opmerking' type='textarea' required='1'/][/contact-form]