Relatie vastleggen in Amersfoort

Wanneer je een relatie voor de wet wilt vastleggen in jouw woonplaats Amersfoort zijn hiervoor 3 keuzes:
  • het burgerlijk huwelijk in Amersfoort,
  • het geregistreerd partnerschap in Amersfoort en
  • een samenlevingscontract in Amersfoort
Op deze website staat alle informatie over de belangrijkste overeenkomsten en verschillen tussen de 3 mogelijkheden. Bijvoorbeeld over de rechten en plichten van beide partners. Maar ook de regels om te kunnen trouwen of een geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract te hebben in Amersfoort. En wat de rechten en plichten zijn als jullie uit elkaar gaan, terwijl jullie wonen in Amersfoort.

Trouwen Amersfoort

Melding van het voorgenomen huwelijk doe je op het stadhuis van Amersfoort. Daar kan je een huwelijksaangifte laten registreren. Op het stadhuis van Amersfoort kan je de formele melding doen van het voorgenomen huwelijk (dit was voorheen de ondertrouw).

Trouw ambtenaar Amersfoort

De melding doen jullie bij de gemeente Amersfoort waarin jullie willen trouwen. Vaak vindt in de gemeente Amersfoort dan nog een vervolggesprek plaats, na de (digitale) melding van voorgenomen huwelijk. Dit gesprek vindt plaats met een van de trouwambtenaren van Amersfoort.

Geregistreerd partnerschap Amersfoort

Willen jullie een geregistreerd partnerschap met elkaar aangaan in Amersfoort? Melding van het het geregistreerd partnerschap doe je op het gemeentehuis van Amersfoort.

Trouw lokties Amersfoort

De gemeente Amersfoort biedt ruimte in het gemeentehuis om te trouwen. Je mag ook een eigen trouwlokatie aanwijzen, binnen de gemeente grenzen van Amersfoort. Er zijn verschillende erkende trouwlokaties in Amersfoort, zoals verschillende kerken en restaurants.

Samenlevingscontract Amersfoort

Meer over het laten registeren van een samenlevingscontract in Amersfoort vind hier op onze pagina over samenlevingscontract Amersfoort. Heb je vragen of opmerkingen over trouwen in Amersfoort? Of heb je vragen of opmerkingen over het geregistreerd partnerschap in Amersfoort? Stel je vraag eenvoudig en snel aan het team van Gratiscontracten.nl en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op. [contact-form to='ronaldscheer@gmail.com' subject='Contact verzoek Gratiscontracten.nl'][contact-field label='Hoe heet U?' type='name' required='1'/][contact-field label='Email' type='email' required='1'/][contact-field label='Website (optioneel)' type='url'/][contact-field label='Uw vraag of opmerking' type='textarea' required='1'/][/contact-form]