Relatie vastleggen in Amsterdam

Wanneer je een relatie voor de wet wilt vastleggen in jouw woonplaats Amsterdam zijn hiervoor 3 keuzes:
  • het burgerlijk huwelijk in Amsterdam,
  • het geregistreerd partnerschap in Amsterdam en
  • een samenlevingscontract in Amsterdam
Op deze website staat alle informatie over de belangrijkste overeenkomsten en verschillen tussen de 3 mogelijkheden. Bijvoorbeeld over de rechten en plichten van beide partners. Maar ook de regels om te kunnen trouwen of een geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract te hebben in Amsterdam. En wat de rechten en plichten zijn als jullie uit elkaar gaan, terwijl jullie wonen in Amsterdam.

Trouwen Amsterdam

Melding van het voorgenomen huwelijk doe je op het stadhuis van Amsterdam. Daar kan je een huwelijksaangifte laten registreren. Op het stadhuis van Amsterdam kan je de formele melding doen van het voorgenomen huwelijk (dit was voorheen de ondertrouw).

Trouw ambtenaar Amsterdam

De melding doen jullie bij de gemeente Amsterdam waarin jullie willen trouwen. Vaak vindt in de gemeente Amsterdam dan nog een vervolggesprek plaats, na de (digitale) melding van voorgenomen huwelijk. Dit gesprek vindt plaats met een van de trouwambtenaren van Amsterdam.

Geregistreerd partnerschap Amsterdam

Willen jullie een geregistreerd partnerschap met elkaar aangaan in Amsterdam? Melding van het het geregistreerd partnerschap doe je op het gemeentehuis van Amsterdam.

Trouw lokties Amsterdam

De gemeente Amsterdam biedt ruimte in het gemeentehuis om te trouwen. Je mag ook een eigen trouwlokatie aanwijzen, binnen de gemeente grenzen van Amsterdam. Er zijn verschillende erkende trouwlokaties in Amsterdam, zoals verschillende kerken en restaurants.

Samenlevingscontract Amsterdam

Meer over het laten registeren van een samenlevingscontract in Amsterdam vind hier op onze pagina over samenlevingscontract Amsterdam. Heb je vragen of opmerkingen over trouwen in Amsterdam? Of heb je vragen of opmerkingen over het geregistreerd partnerschap in Amsterdam? Stel je vraag eenvoudig en snel aan het team van Gratiscontracten.nl en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op. [contact-form to='ronaldscheer@gmail.com' subject='Contact verzoek Gratiscontracten.nl'][contact-field label='Hoe heet U?' type='name' required='1'/][contact-field label='Email' type='email' required='1'/][contact-field label='Website (optioneel)' type='url'/][contact-field label='Uw vraag of opmerking' type='textarea' required='1'/][/contact-form]