Voorbeeld brief ontslag bij ziekte

Stel je wordt ziek, dan is dat natuurlijk al heel vervelend. Maar voor een werkgever is dit ook heel vervelend, want hij of zij moet nu aan iemand salaris betalen, maar krijgt er geen arbeid voor terug. Of je bent zelf een werkgever. Waarschijnlijk vind je het voor je werknemer heel erg vervelend dat hij of zij ziek is, maar ondertussen zit je er zelf ook mee. Je hebt dubbele lasten, want je moet nu iemand anders inhuren, aangezien de zieke niet meer kan werken.

Ontslagen worden als je ziek bent

Als je ziek bent, we gaan hier uit van langdurige ziekte, dan kun je waarschijnlijk wel vermoeden dat een werkgever jou niet meer graag in dienst heeft, hoe aardig je nu ook bent. Zeker als er qua arbeid vooruitzichten geen verbetering meer zit aan te komen. Als het (wettelijk) kan zal een werkgever dus ook proberen een arbeidscontract te beƫindigen.

Alles moet wel via de regels verlopen

Iemand ontslaan of ontslagen worden kan en mag in sommige gevallen, ook als je ziek bent. Het moet alleen wel allemaal via een juiste wettelijke manier gebeuren. Er moet dus per situatie naar gekeken worden. Mag er ontslag plaats vinden en is een ontslagbrief een vereiste? In een proefperiode is een ontslagbrief bijvoorbeeld niet verplicht. Als een ontslagbrief een vereiste is, dan moet je ontslagbrief ook juist zijn. De einddatum dient bijvoorbeeld vermeld te worden. Een werknemer kan deze brief dan bijvoorbeeld gebruiken als hij of zij zich in gaat schrijven bij een uwv werkbedrijf.