Voorbeeld ontslagbrief werknemer

Ontslag nemen, het is niet iets wat je elke dag doet. Daarom is het dan wel zo fijn dat je weet hoe je een ontslag in hoort te dienen. Doe je dit niet volgens de wettelijke regels, dan kan dit je een hoop gezeur opleveren. Als je ontslag neemt is het in de meeste gevallen zo deze opzegging schriftelijk plaats dient te vinden en dat je daarna 30 dagen opzegtermijn hebt.

Ga het gesprek aan met je werkgever

Alvorens deze brief aangetekend te versturen of te overhandigen aan je werkgever is het een goed idee een gesprek met je werkgever of leidinggevende aan te gaan over je ontslag zodat ze niet overrompelt met je schriftelijke opzegging. Bovendien is het vaak zo dat je nog moet bespreken hoe en naar welke collega je je huidige activiteiten overdraagt. Daarnaast is het vaak bespreekbaar om eerder aan de slag te gaan bij je nieuwe werkgever, mits je dit bespreekbaar maakt.

Voorbeeldbrief voor je ontslag

Je kunt gebruik maken van de volgende voorbeeldbrief om je ontslag schriftelijk te bevestigen: (werknemer) Voornaam Achternaam Adres Postcode, Woonplaats (bedrijf) t.a.v. de heer/mevrouw Voornaam Achternaam Adres Postcode, Woonplaats Woonplaats werknemer, datum Geachte heer/mevrouw Achternaam, Hierbij wil ik graag mijn arbeidsovereenkomst opzeggen, met naleving van de contractuele opzeggingstermijn van aantal maanden. Mijn contract zal hiermee aflopen op datum. Met vriendelijke groet, ([handtekening) Voornaam Achternaam Zoals je dus kunt zien stelt een ontslagbrief niet zo veel voor, de brief is wat dat betreft meer een formaliteit.